Cele mai bune 10 țări pentru mersul pe motocicletă

Un studiu a analizat mai mulți factori pentru a stabili care este cea mai bună țară pentru cei cărora le plac călătoriile pe motocicletă. Primul loc? Spania.

Vă gândiți pe unde să plecați în următoarea vacanță pe două roți?. Studiul făcut de cei de la Moneybarn v-ar putea ajuta să alegeți. Când ne formăm părerile despre diferite țări și despre potențialul lor în materie de aventură pe două roți ne bazăm adesea pe prejudecăți transmise „în popor” și pe anecdote, mai degrabă decât pe lucruri concrete.

Analiza făcută de Moneybarn a luat în considerare cinci factori: densitatea deținătorilor de motocicletă, calitatea drumurilor, aglomerarea traficului, camping-uri prietenoase cu motocicliștii și rata accidentelor (morți în accidente per 1.000.000 de locuitori). Din motive evidente, este greu să se evalueze cu un număr frumusețea unei țări, ospitalitatea locuitorilor sau bogăția în materie de cultură. Și aceștia sunt și ei factori importanți când se alege o destinație.

Pe treapta cea mai înaltă a podiumului se află Spania, care are scoruri excelente la majoritatea capitolelor. Motocicletele sunt foarte răspândite (73 de motocicliști la fiecare 100.000 de locuitori) și drumurile sunt de calitate bună. În plus, traficul e lejer. Pe locul doi se află Olanda, care domină în clasamentul calității drumurilor, cu 6,4 și nu se descurcă rău deloc nici la capitolele trafic și accidente. Pe ultima treaptă a podiumului se află Danemarca, care impresionează și ea prin calitatea drumurilor și prin traficul deloc aglomerat.

Topul 10 este închis de Italia, o țară superbă, dar cu drumuri nu tocmai ideale (scor 4,4) și cu prea mulți morți în accidente moto, desigur la un procent enorm de motocicliști (cel mai mare din top, cu 114 la 100.000 de locuitori).

În top, la categoria „și altele”, figurează și România (deși s-au studiat doar 22 de țări). Țara noastră apare, în mod deloc surprinzător, pe ultimul loc în acest clasament. Avem doar 6 motocicliști la 100.000 de locuitori, calitatea drumurilor la jumătate față de Portugalia, de departe cele mai aglomerate drumuri, un singur camping „moto-friendly” (aici suntem convinși că s-a strecurat o greșeală, trebuie să fie mai multe) și 9,1 motocicliști morți în accidente la fiecare 1.000.000 de locuitori, surprinzător de mult pentru o țară cu atât de puțini motocicliști.

Sigur, clasamentul ar arăta diferit dacă s-ar putea lua în considerare lucruri precum peisaje, locuri de vizitat, potențialul de aventură off-road etc. Olanda e o țară cu drumuri excelente și trafic civilizat, dar monotonă și nu tocmai ideală de vizitat pe două roți. La polul opus, România e sălbatică și periculoasă, dar mult mai mulți rideri din Europa vin aici pentru vacanțe pe două roți decât în Olanda.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

2 × four =